29.7.10

Fun Lovin' Criminals | Classic Fantastic



01. Mars
02. Classic fantastic
03. The originals
04. She sings at the sun
05. Keep on yellin'
06. Jimi Choo
07. El malo
08. Conversations with our attorney
09. We, the three
10. How low?
11. Mister sun
12. Rewind
13. Get your coat

Διάρκεια | 40:11
Ημερομηνία κυκλοφορίας | 01.03.2010

-------------------------------------------------------------------------------------

Οι διακοπές έφτασαν. Τελευταία μέρα στην πόλη και μαζεύεις τα πράγματα σου για την καθιερωμένη καλοκαιρινή εξόρμηση. Μαγιό, πετσέτες, αντιηλιακό, καναδυό ρουχαλάκια για το βράδυ, σαμπουάν κλπ. Εισιτήρια και λοιπές υποχρεώσεις μετακίνησης τσεκαρισμένα. Τι απομένει; Οι μουσικές σου! Αυτά που θα ακούς όλη μέρα στην παραλία! Και ξεκινάς με house κι οτιδήποτε beat-οειδές - για να μην ξεφεύγεις κι από τους ήχους του μαγαζιού στου οποίου την ομπρέλα θα ξαποστάσεις. Μετά ακολουθεί λίγη pop διάθεση για να είσαι και μέσα στη μόδα. Βάζεις και κανένα rock-άκι για να γουστάρεις. Και τέλος καμιά μπαλαντούλα για τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, αν έχεις καταφέρει να μην τα ακούς μόνος σου όλα αυτά.
Κι όμως, κάτι σου φαίνεται ότι πάει λάθος. Κάτι λείπει που, ουσιαστικά, ορίζει ολόκληρο το καλοκαίρι και τη χαλαρή σου διάθεση στις διακοπές. Αυτό είναι! Chill-out, funk, soul, blues, όλα αυτά σε ήχους που σε χαλαρώνουν και σε οδηγούν σε ακόμη πιο ανέμελες και ονειρικές καταστάσεις. Πετάς λοιπόν όλα τα υπόλοιπα και γεμίζεις το mp3-player με τέτοιες μουσικές.
Μέσα σε αυτές λοιπόν τις μουσικές μπαίνει και το τελευταίο άλμπουμ των Fun Lovin' Criminals. Δεν είναι ότι καλύτερο έχουν βγάλει, δεν έχει το απίστευτο κομμάτι που ορίζει ολόκληρη την 6η προσπάθεια του νεοϋορκέζικου τρίο, δε συγκαταλέγεται καν στα καλύτερα του 2010. Γιατί τότε να το ακούσω; Για το λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω: διότι το καλοκαίρι ακούς αυτή τη μουσική μόνο για να την ακούσεις και να χαλαρώσεις κι εδώ οι FLC σε βοηθούν αρκετά. Τι κι αν ορισμένα κομμάτια δε θα τα άκουγες κάτω από άλλες συνθήκες ούτε με σφαίρες; Στην παραλία θα σου ακούγονται σαν την του Μπετόβεν, αν δε σε έχουν ήδη κοιμήσει πιο πριν.

-------------------------------------------------------------------------------------

*ΤΟ ΑΤΟΥ
Μπορεί να είναι αρκετά χαλαρό, σε βαθμό εκνευριστικό θα έλεγα, αλλά δεν παύει να έχει την καλύτερη μουσική από όλα τα κομμάτια: Rewind!
Στα συν συγκαταλέγεται και το τελείωμα του άλμπουμ, καθώς τα 3 τελευταία κομμάτια είναι από τα καλύτερά του.

*ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ
Είπαμε, καλοκαιρινή διάθεση και τέτοιες ιστορίες, αλλά μέχρι ενός σημείου! Δύο τα άσχημα σημεία:
1. Το πρώτο κομμάτι. Συνήθως το καταλαβαίνεις όταν ένα κομμάτι σου δεν είναι και το καλύτερο που έχεις, οπότε το σπρώχνεις κάπου προς τη μέση για να περάσει απαρατήρητο. Αυτοί πήγαν και το κοτσάρανε πρώτο-πρώτο και μετά απορούνε κιόλας γιατί ο ακροατής μπαίνει υποψιασμένος για "πατάτες" στο δεύτερο κομμάτι.
2. Το intermezzo. Αφού ξενέρωσες στη αρχή, άρχισες να χαλαρώνεις σιγά-σιγά. Και κάπου εκεί, έρχεται το Conversations... για να ακούσεις ανυπόφορες βλακείες από έναν τύπο, πάνω σε ένα μουσικό χαλί το οποίο θα ήταν πολύ καλύτερο αν ήταν μόνο του.

* ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ;
Να κατεβάσεις. Άλλωστε δε θα θεωρηθεί μεγάλη πειρατεία αφού το Σεπτέμβρη θα το σβήσεις ακόμη κι από τον σκληρό σου δίσκο.

* ΚΟΝΚΛΟΥΖΙΟΝ
Ας χαλαρώσουμε με ήρεμες μουσικές. Ακόμη κι αν έχουν κάτι το ενοχλητικό.

* ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
6,5/10

No comments: